.

LEESTIJD: 2:19 MINUTEN

Binnen vele organisaties daalt het gebrek aan vertrouwen.  Het menselijk beoordelingsvermogen verdwijnt en regels worden belangrijk. Managers gaan (of moeten) steeds meer controleren. Bureaucratie, hiërarchie, regels en regelingen werken als protheses, ze moeten het gebrek aan vertrouwen compenseren. Alles wat met Persoonlijk Leiderschap te maken heeft wordt gezien als soft, duur, onrealistisch en onnodig.

Maar wat gebeurt er met een organisatie die het HART van de mensen negeert? Wat gebeurt er als er geen passie meer is, geen emotionele band met het werk, geen enthousiasme of betrokkenheid? Mensen verliezen hun kracht en angst wordt de basis van de organisatie.

Been there, done that. Ik wist niet beter.

Toen ik begon met leidinggeven kreeg ik alle vrijheid om mensen te helpen met de ontwikkeling van hun talenten. Er werd een team gevormd en mensen hadden écht iets voor elkaar over.

Na verloop van tijd moest ik gaan controleren, heel veel controleren. Door zo veeeeel te controleren ontstaat er een gebrek aan vertrouwen, het ontbreekt aan een gezamenlijke visie en gedeelde waarden, je raakt uit koers en het bevordert  het ontkrachten van mensen.

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP IS DE OPLOSSING, en in mijn geval dan vrouwelijk leiderschap 😉

Wat is Leiderschap? Leiderschap is ‘zo duidelijk op mensen overbrengen dat ze de moeite waard zijn en potentieel hebben, dat ze het zelf geloven’. Denk eens na over deze definitie. Is dit niet de essentie van leiderschap?

Maar Claudia, wat heeft dit met vrouwen in een mannelijke organisatie te maken? Niets!

Ik zie het veel gebeuren en ik merk dat mannen binnen een organisatie geloven dat je niet op een andere manier leiding kunt geven. Er worden zaken opgelegd, angst gecreëerd. Hierdoor ontstaat een groot gebrek aan vertrouwen.

Wat heeft dit met vrouwelijk leiderschap te maken? ALLES!

Wat ik veel zie en zag gebeuren is dat vrouwen zich willen bewijzen tegenover mannen. Ik hoor het ze bijna zeggen:

Ook al ben ik een vrouw, dat wil niet zeggen dat ik niet net zoveel werk kan verzetten als een man!

Ook al ben ik een vrouw, ik ben heus niet minder hoor!

Ook al ben ik een vrouw, en ben ik moeder, dat wil niet zeggen dat ik minder gemotiveerd ben.

Maar oh, oh… Stel dat je kind ziek is? Geloof me, je wilt naar huis! Je hoort de mannen denken; ach moederke, ut kind is ziek.

Met het zweet op je voorhoofd zorg je ervoor dat je kind netjes wordt opgevangen en je komt weer terug op je werk. Zie je wel, ik ben echt wel gemotiveerd. Je gaat over op de orde van de dag en stiekem app je naar de oppas of het wel goed gaat met je kind. (Ik zou nu denken; fuck it, ik werk wel thuis nadat ik met m’n dochter heb gekroeld en haar heb geïnstalleerd op de bank)

Terwijl ik dit verhaal hierboven schrijf, lig ik in een deuk van het lachen!!

Omdat ik het zo herken, wat ik zèlf schrijf!

En oh, oh.. Zo heb ik me jaren gedragen. Totdat ik een krachtige keuze maakte en zei: STOP, tot hier en niet verder! Ondanks alle goede raad van al die mensen die het beste met me voorhebben.

Waar was ik in godsnaam mee bezig? Voor wie moet ik me bewijzen dat ik net zo goed kan werken als een man? Of dat ik me überhaupt moest bewijzen? Tegenover wie?

Misschien kwam het wel door die ene directeur die tegen me zei toen ik werd aangenomen als teamleider: ‘Je kunt ook té enthousiast zijn, Claudia’. Achteraf denk ik, hij weet niet beter!

Ondertussen irriteerde ik me rot aan die vrouwen die er zoveel voldoening uit haalde als hun mannelijke collega’s of leidinggevende ze aandacht gaven. Je ZIET gewoon dat ze hetzelfde doen, ze zijn namelijk een vrouw.. Maar dat stoppen we lekker weg.

VROUWEN, je bent een VROUW. En nee, je bent niet minder als een man, maar ook niet meer. Mannen en vrouwen hebben verschillende kwaliteiten. Mannelijk leiderschap typeert zich als rationeel, analytisch, krachtig. Niks mis mee, daar kun je juist goed mee SAMENWERKEN. Mannen zijn supercool!

En Vrouwen… Vrouwen willen van nature de groep bij elkaar houden, zijn intuïtief vaak meer ontwikkeld en zijn vaak empatisch vermogen. Dit is een super groot voordeel!

Het is de kunst dat je evenwicht vindt tussen je ratio en je emotie. Deze twee kunnen uitstekend samenwerken. Daarom hebben we twee hersenhelften gekregen, om ze allebei te gebruiken.

Vrouwelijk Leiderschap is als zoete chocolade met een pepertje voor de pit…

Perfecte combi toch?

Wil jij jouw Vrouwelijk Leiderschap meer ontwikkelen? Wil jij al jouw talenten benutten? Leven vanuit je potentieel?  11 november start er een programma: Ontwikkel jouw Vrouwelijk Leiderschap. Kijk even op mijn website of het wat voor je is. Je kunt je nog inschrijven tot woensdag  0:00 uur.

Check www. pittige-tantes.nl