gold-heart-clipart-11

WOMAN ON A MISSION

golden-arrows

‘Mijn levenswerk is om vrouwen te helpen leiderschap te nemen over hun eigen leven op een manier waarin zij hun talenten ten volle benutten en ze het gevoel hebben de moeite waard te zijn.’

Why?


Machteloos

Als kind heb ik me vaak machteloos gevoeld. Machteloos als ik zag dat andere meisjes zich onzeker en ongelukkig voelden, alsof ze er niet toe deden. Zo gevoelig als ik was nam ik het altijd op voor deze meisjes.

 Mijn moeder was mijn rots in de branding. Een liefdevolle, trotse en krachtige vrouw. Totdat ze ziek werd, ik was tien. Ik zag mijn moeder veranderen van een trotse en krachtige vrouw, in een onzekere en niet begrepen vrouw. Ze was vaak negatief, zag zichzelf als een grote last voor anderen (ook voor mij) en werd tijdens haar ziekte (cvs) depressief. Steeds weer voelde ik me machteloos omdat ik haar niet kon helpen. Wat ik ook zei, het veranderde niets en het werd steeds erger. En daar werd ik dan weer onzeker van…

Het gevoel van machteloosheid zette zich door tijdens mijn tiener- en jongvolwassen. Ik kon mijn moeder niet  helpen, maar ook voor andere vrouwelijke familieleden, vriendinnen en kennissen kon ik weinig  betekenen, behalve dat ik een luisterend oor voor ze was.

Wel namen velen mij in vertrouwen. En terwijl de tijd verstreek was ik steeds meer in staat om anderen te helpen en te ondersteunen als zij zich onzeker voelden. Door mijn oprechte interesse, betrouwbaarheid en mijn rotsvaste geloof in de talenten van de ander, ontdekte ik dat ik écht iets kon betekenen voor anderen

In mijn tienerjaren nam ik mezelf krachtig voor: Zo wil ik niet zijn!

Ik wil me niet onzeker en waardeloos voelen. Ik doe er wel toe! Ik ben belangrijk voor mijn familie en mijn vrienden, ik vind mezelf belangrijk. Ik nam me voor er alles aan te doen om mezelf te leren om met zelfvertrouwen en kracht in het leven te staan. Dankbaar te zijn voor de kleine dingen en te genieten van al het moois wat het leven me te bieden heeft.

Niet leven vanuit een slachtofferrol omdat ik het gevoel heb dat alles in het leven mij overkomt en ik mezelf wijs maak dat ik daar niets aan kan veranderen. Ik heb een keuze! Ik neem de regie over mijn eigen leven en ik kies hoe ik die invul met liefde voor mezelf en de mensen om me heen.

Leiderschap

Dagelijks ontwikkel ik mezelf, leer ik en maak ik keuzes. Ik noem dit leiderschap nemen over je eigen leven, ook al zeggen anderen dat het je toch niet lukt of dat je er mee moet stoppen.

Leiderschap wordt wel eens verward met autoritair gedrag, management of een leidinggevende functie. Leiderschap is geen functie, het is een keuze.

‘Leiderschap is duidelijk op mensen overbrengen dat ze de moeite waard zijn en potentieel hebben, dat ze het zelf geloven. Let op de woorden ‘de moeite waard zijn’ en ‘potentieel’. Mensen moeten een vanzelfsprekend gevoel van eigenwaarde krijgen. Ze zijn het waard om onvoorwaardelijke liefde te krijgen, los van gedrag of prestatie.’

In de laatste vijftien jaar heb ik me  weten te ontwikkelen tot leidinggevende, coach, mentor en trainer. (mijn wens is om hier ooit spreker aan toe te voegen) en ik besteed dagelijks tijd aan mijn missie en ontwikkeling om krachtige keuzes te maken, proactief te zijn (meer energie, omdat ik daar voor kies!) en lief te zijn voor mezelf en mijn omgeving, omdat ik me daar fijn bij voel en anderen hiermee kan inspireren.

Net als heerlijke warme en zoete chocolade, met een pepertje voor de pit.

Nu ik moeder ben van onze prachtige dochter, ben ik nog meer vastberaden om andere vrouwen te inspireren en te helpen om hun talenten te ontdekken.

Meer vertrouwen krijgen in hun eigen talenten en hier naar leven, zodat ook zij met pit en zachtheid in het leven staan. Letterlijk leiding nemen over je eigen leven. Alle vrouwen hebben een keuze hoe je met omstandigheden en het leven omgaat, iedereen heeft een keuze (niet alleen vrouwen hoor, maar hé, ik vind het gewoon leuk om vrouwen te helpen).

Het goede voorbeeld wil ik geven aan onze dochter, zodat zij met zelfvertrouwen haar eigen keuzes maakt in het leven, met liefdevolle ondersteuning van haar ouders.

Pittige Tantes

De vrouwen die ik help zijn pittige tantes. Ze hebben een eigen mening en spreken deze regelmatig uit. Ze zijn zelfbewust, ondernemend en enthousiast. Toch voelen ze zichzelf onder de oppervlakte onzeker. Ze draagt een masker om niet herkend te worden. Ze wilt de controle houden, grip op alles om haar heen. Ze komt krachtig over, maar diep van binnen schuilt er wel eens een klein meisje in haar die (h)erkent wilt worden. Ze cijfert zichzelf weg en voelt zich voor alles verantwoordelijk. Zij regelt het wel! Maar wat mensen niet zien….

Steeds hoort ze van die vervelende stemmetjes als ze écht iets wilt ondernemen:

Ben ik wel goed genoeg? Is dit het nou? Draag ik wel iets bij? Wat zullen anderen over mij denken? Ben ik wel een goede moeder, vrouw, vriendin, collega, etc.? Ze zijn bescheiden als het over hun eigen talenten gaat en stellen zich niet echt kwetsbaar op (want tja, dat is zwak) en doen er alles aan om alle ballen in de lucht te houden.
Zij leven nog niet uit volle overtuiging vanuit hun missie, talenten en potentieel.

Pittige Training, voor Pittige Tantes

Daarom heb ik een programma ontwikkeld voor dames met pit; Pittige Tantes!

Omdat ik uit ervaring weet dat dit een proces is, neem ik je tijdens het programma stapje voor stapje mee in het proces. Het is essentieel om geen stapje over te slaan, net zoals je geen ingrediënt moet weglaten uit een fantastisch recept. Al die kleine stapjes zie ik als dé benodigde  ingrediënten om te komen tot één fantastisch gerecht. Al die stapjes en ingrediënten zorgen voor een grote, intrinsieke verandering die je blijvend kunt meenemen in alle situatie, de rest van je leven.

 Ik ben ervan overtuigd dat na het volgen van de training, je binnen afzienbare tijd een blijvende verandering ervaart en zult voelen. Je ervaart meer zelfvertrouwen, je voelt meer energie, je voelt je een ander mens die vol vertrouwen naar zichzelf en naar de toekomst kijkt.

Voor alle Pittige Tantes in the Universe

Ik draag mijn training liefdevol op aan mijn moeder (†21-09-2007), omdat zij er wel toe deed en nog steeds doet, al zag ze dat zelf niet. Ook draag ik de training op aan onze prachtige dochter, omdat ik voor haar wens dat zij vol vertrouwen in het leven staat. Vastberaden en liefdevol, zoals ze nu is.

Ik draag mijn training op aan alle krachtige vrouwen die mij hebben geïnspireerd, mij hebben geholpen en altijd in mij zijn blijven geloven. Ook op momenten dat ik dat zelf niet deed.

Ik draag mijn training op aan alle prachtige vrouwen die zich onzeker voelen.

Ik draag mijn training op aan alle prachtige vrouwen die vol vertrouwen in het leven staan.

Ik draag mijn training op aan alle prachtige vrouwen….

favicon-pittig

gold-heart-clipart-11

3 GENERATIES ‘PITTIGE TANTES’

Mijn mama, Conny Pietjouw

Claudia Dane

Onze prachtige dochter Robin